Niet balen, maar stralen!

Geplaatst: 22 maart 2018

Het was ooit een worsteling in mijn verleden! Deze week bezocht ik de lezing van geluks-expert Leo Bormans in het theater van Tilburg. Kort gezegd: het was geen doorsnee lezing! Ik heb genoten van de avond. Zo heb ik mijn buurvrouw ruim een minuut in de ogen aangekeken, met diverse mensen geknuffeld en zat ik halverwege ineens 10 meter verderop. En dat laatste bracht mij ff kort en hevig terug naar mijn kindertijd…

Stoelendans met 300 mensen

Op een bepaald moment werd iedereen gevraagd op te staan en minstens vijf meter verderop te gaan zitten. Het bijzondere was dat we dit allemaal braaf deden. Ik dus ook. Het voelde een beetje vreemd en ook spannend. Het was een chaos van jewelste in de zaal. Ik zag diverse mensen over de stoelen heen klimmen en langs elkaar schuiven. Ik moest erom lachen. Maar diep van binnen merkte ik weerstand opkomen. Eigenlijk wilde ik helemaal niet naar een ander plekje. Toch schoof ik tien stoelen verderop.


Nooit meer blogs missen? Schrijf je hier in!
Of volg me via facebook.

 


Op zoek naar mijn plekje

Na deze spontane stoelendans zat ik wat stilletjes om me heen te kijken. Wie zijn nu mijn nieuwe buren? Toen ik naar mijn ‘oude plekje’ keek, voelde ik een golf van teleurstelling door me heengaan. Direct gevolgd door frustratie en boosheid op mezelf. Waarom komt toch altijd weer die oude worsteling omhoog over mijn plek innemen? Waarom lukt het me niet om dat kindstuk achter me te laten? Vervolgens pijnig ik mezelf door me keihard toe te spreken: doe niet zo idioot, je bent nu een volwassen vrouw! Toch voelde ik me even jong en kwetsbaar, ik was terug in mijn kindertijd. Op zoek naar die veilige haven en naar mijn plekje in dat grotere geheel. Het raakt me op momenten. Zoals nu weer even… En even daarna besef ik dat mijn lichaam automatisch regaeerde op eerdere ervaringen. De lezing ging door en die negatieve gevoelens was ik snel kwijt.

 

 

Herken jij jezelf in dit verhaal? En wil je bepaalde emoties of gevoelens nader onderzoeken en wat je lichaam je wil vertellen? 

 

Neem dan gerust contact met me op.
Ik bied ook gratis mini-sessies!


 

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Menu